Runboard.com
You're welcome.
Australian X-Trail Website Members Rides

Site Search

Facebook Aussie Forum Website Twitter Aussie Forum Website YouTube Aussie Forum Website Flickr PhotoBucket MSN Messenger Skype RSS Feed Events Calendar Admin Mailbox Nissan Australia myNissan Capped Service Fuel Consumption Monitor Tyre Size Calculator Australian X-TRAIL Forum Live Chat

Forum Rules   
   Register for a free global account (learn about it) | LOG IN: globally (click here) (Lost Password?)

 
senior12 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 


Date Registered: 06-2013
TOTAL POSTS: 57
Reply | QUOTE
Loss of engine power when lights turned on


2010 Nissan Xtrail st-L. Right rear LED tail light intermittently not working. Sometimes flashes and sometimes does not turn on at all. Sometimes when the tail light flashes, the rear middle brake light will illuminate even without pressing the break. Removed and tested in another Xtrail and the lights unit does work in the other Xtrail. When selecting cruise control on/off, cruise control “set” light flashes and does not allow me to set the cruise control. Whilst driving, if I turn on the headlights I lose all drive power and need to take my foot off the accelerator and press the accelerator again to regain drive power.
Thanks

---
Leo,
2011 petrol STL
Lidcombe, NSW
30/May/2020, 2:55 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
Revhead Kev Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info



Date Registered: 10-2006
Location: Mona Vale, Sydney, AUSTRALIA
TOTAL POSTS: 5947
Reply | QUOTE
Re: Loss of engine power when lights turned on


There is a lot of things going on there.
First thing would be to make sure your battery connections are all tight and clean.

---
Kev X450(c) T30 Guru
03 Titanium Ti T30 Series 1 **MODIFIED**
My Blog
My CarPC Worklog
31/May/2020, 4:37 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
senior12 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 


Date Registered: 06-2013
TOTAL POSTS: 57
Reply | QUOTE
Re:


Thanks Kev. That was our first check. We’ve got a 2011 Xtrail as well. Swapped out the whole light unit, brake switch, cruise control switch, relays. Still no joy.

---
Leo,
2011 petrol STL
Lidcombe, NSW
31/May/2020, 8:59 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
senior12 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 


Date Registered: 06-2013
TOTAL POSTS: 57
Reply | QUOTE
Re:


Replaced the computer. Now all good. Thanks.

---
Leo,
2011 petrol STL
Lidcombe, NSW
12/Jun/2020, 6:05 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
Revhead Kev Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info



Date Registered: 10-2006
Location: Mona Vale, Sydney, AUSTRALIA
TOTAL POSTS: 5947
Reply | QUOTE
Re: Loss of engine power when lights turned on


Thanks for letting us know Leo.

In closing, could you let us know exactly which computer you had replaced ?
I'm guessing it was the BCM (Body Control Module)

---
Kev X450(c) T30 Guru
03 Titanium Ti T30 Series 1 **MODIFIED**
My Blog
My CarPC Worklog
13/Jun/2020, 6:12 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
senior12 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 


Date Registered: 06-2013
TOTAL POSTS: 57
Reply | QUOTE
Re:


The one that’s under the bonnet under the black tubing for the air intake. Passenger side of vehicle.

---
Leo,
2011 petrol STL
Lidcombe, NSW
15/Jun/2020, 10:44 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
Revhead Kev Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info



Date Registered: 10-2006
Location: Mona Vale, Sydney, AUSTRALIA
TOTAL POSTS: 5947
Reply | QUOTE
Re: Loss of engine power when lights turned on


That is the Integrated Power Distribution Module in the Engine compartment (IPDM)/ER incase any else needs to reference it.

---
Kev X450(c) T30 Guru
03 Titanium Ti T30 Series 1 **MODIFIED**
My Blog
My CarPC Worklog
16/Jun/2020, 10:24 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 


Reply





You are not logged in (login)

forum sticker
Back to top Back to top

Back to top

<-- end container -->