Runboard.com
You're welcome.
Australian X-Trail Website Members Rides

Site Search

Facebook Aussie Forum Website Twitter Aussie Forum Website YouTube Aussie Forum Website Flickr PhotoBucket MSN Messenger Skype RSS Feed Events Calendar Admin Mailbox Nissan Australia myNissan Capped Service Fuel Consumption Monitor Tyre Size Calculator Australian X-TRAIL Forum Live Chat

Forum Rules   
   Register for a free global account (learn about it) | LOG IN: globally (click here) (Lost Password?)

 
jacobjj Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 


Date Registered: 12-2016
TOTAL POSTS: 10
Reply | QUOTE
T31 TL HID Low beam not working


I have a 2011 TL with the HID headlights

The low beam recently stopped working, I just replaced the stupidly expensive bulbs which hasn't fixed the problem. The fuses are also fine..

Any ideas? I don't want to have to take it to an auto electrician, being such a new car .. Ridiculous, my 1992 Mitsubishi Delica with standard bulbs has never had a problem!
9/Apr/2017, 6:47 am Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
Revhead Kev Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info



Date Registered: 10-2006
Location: Mona Vale, Sydney, AUSTRALIA
TOTAL POSTS: 5947
Reply | QUOTE
Re: T31 TL HID Low beam not working


If I read all your other posts correctly you bought your Xtrail second-hand ?
Are there any modifications or additions to the lighting ?

---
Kev X450(c) T30 Guru
03 Titanium Ti T30 Series 1 **MODIFIED**
My Blog
My CarPC Worklog
9/Apr/2017, 8:16 am Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
jacobjj Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 


Date Registered: 12-2016
TOTAL POSTS: 10
Reply | QUOTE
Re:


No modifications at all, it's the factory Luxury model which is why they are HID
9/Apr/2017, 9:02 am Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
jalalski Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info




Date Registered: 02-2004
Location: SUTHERLAND, SYDNEY
TOTAL POSTS: 29094
Reply | QUOTE
Re:


It might not be the HID bulbs that are blown, rather the gas discharge ballast. You'll need to visit the auto electrician for diagnosis.

---

9/Apr/2017, 6:15 pm Link to this post Send Private Message MSN Blog
 
jacobjj Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 


Date Registered: 12-2016
TOTAL POSTS: 10
Reply | QUOTE
Re:


Yeah I thought that. Local electrician wants $55 just to have a look and doesn't seem to know much about HID lights, will try someone in the bigger town near me
27/Apr/2017, 5:21 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
jacobjj Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 


Date Registered: 12-2016
TOTAL POSTS: 10
Reply | QUOTE
Re:


I checked and no voltage at the plug, but fuse is ok
28/Apr/2017, 4:43 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
BPxtrail Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL ENTHUSIAST
 


Date Registered: 08-2013
Location: Canberra
TOTAL POSTS: 120
Reply | QUOTE
Re: T31 TL HID Low beam not working


OK. Now that you've proven that you have 0 volts at the headlight plug, go online and buy a pair of REPUTABLE HID ballasts. OK, they're going to be a bit dearer than the "kinda works for a while" type, but they're worth it. Unfortunately, HIDs all have this problem, and all you can do is keep replacing globes and ballasts. Sorry.
Don't bother with the auto electrician, you've already proven the problem.

Last edited by BPxtrail, 28/Apr/2017, 6:57 pm


---
2013 ST, T31 Series 5. Aug, 2013
28/Apr/2017, 6:56 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message
 
jalalski Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info




Date Registered: 02-2004
Location: SUTHERLAND, SYDNEY
TOTAL POSTS: 29094
Reply | QUOTE
Re:


Actually, spend a bit more a buy reputable brand ballasts like Bosch for example. I don't think that Nissan sells them that expensive either, so check with them first.

Last edited by jalalski, 28/Apr/2017, 6:58 pm


---

28/Apr/2017, 6:58 pm Link to this post Send Private Message MSN Blog
 


Reply





You are not logged in (login)

forum sticker
Back to top Back to top

Back to top

<-- end container -->