Runboard.com
You're welcome.
Australian X-Trail Website Members Rides

Site Search

Facebook Aussie Forum Website Twitter Aussie Forum Website YouTube Aussie Forum Website Flickr PhotoBucket MSN Messenger Skype RSS Feed Events Calendar Admin Mailbox Nissan Australia myNissan Capped Service Fuel Consumption Monitor Tyre Size Calculator Australian X-TRAIL Forum Live Chat

Forum Rules   
   Register for a free global account (learn about it) | LOG IN: globally (click here) (Lost Password?)

 
CarlosTheJackal Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info




Date Registered: 08-2016
TOTAL POSTS: 1
posticon T30 auto transmission misses out second gear - anyone else come across this?


Hi there.

My friend has a 2004 2.5 petrol X-Trail with the auto transmission. For the last few weeks, it's simply missing out second gear - revving way up to 3,500rpm in first, then dropping straight into third gear. Using the stick to try and manually select 1, 2 and then D produces exactly the same results - someone's stolen second! First and third don't seem to be 'slipping' at all - it drives normally, accelerates like you'd expect in those gears, no revs rising out of sync with road speed etc.

She's looking at the thick end of £250 (430 AUD) just to remove the box and have a look inside, and the same again to put it all back. If the box is knackered, there's a bill of £1800 (just over 3000 AUD) to replace with a reconditioned unit.

My question is: is this something anyone else has come across? Is this a known fault, or does anyone know what the parts are that may have worn out? Is a recon box the only viable solution? The trans fluid is darker than normal, by the way - brown rather than red.

Hoping someone can help out!

Cheers!

Carlos
26/Aug/2016, 8:19 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
mogginator Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 


Date Registered: 08-2016
TOTAL POSTS: 13
Re: T30 auto transmission misses out second gear - anyone else come across this?


hey mate i had this happened once in my car turned out i was really low on transmission fluid after a couple of days it went back to normal doubt this will help but i thought id pass it on
27/Aug/2016, 2:18 am Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
jalalski Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info




Date Registered: 02-2004
Location: SUTHERLAND, SYDNEY
TOTAL POSTS: 29094
Re:


Carlos,

As a new member to the forum, your first post should be made in the introductions section before posting anywhere else.

It gives you the chance to introduce yourself and your Exy ad be assigned a Member ID. Thanks

---

28/Aug/2016, 6:10 am Link to this post Send Private Message MSN Blog
 




You are not logged in (login)

forum sticker
Back to top Back to top

Back to top

<-- end container -->