Runboard.com
You're welcome.
Australian X-Trail Website Members Rides

Site Search

Facebook Aussie Forum Website Twitter Aussie Forum Website YouTube Aussie Forum Website Flickr PhotoBucket MSN Messenger Skype RSS Feed Events Calendar Admin Mailbox Nissan Australia myNissan Capped Service Fuel Consumption Monitor Tyre Size Calculator Australian X-TRAIL Forum Live Chat

Forum Rules   
   Register for a free global account (learn about it) | LOG IN: globally (click here) (Lost Password?)





Page:
 1  2 

 
MrBradPrime Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 

Back To Top

Date Registered: 09-2017
TOTAL POSTS: 9
Reply | QUOTE
Re: Engine noise?


This sounds exactly like what my new exy is doing.

The sound happens when accelerating from stopped or low speed and then goes away as soon as I'm doing over about 10kmh.

Did you end up changing the oil and did it make a difference?

---
Brad - X-5213 - 06 X-Trail ST-S Auto
4/Sep/2017, 2:27 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
jalalski Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info


Back To Top
Premium



Date Registered: 02-2004
Location: SUTHERLAND, SYDNEY
TOTAL POSTS: 28808
Reply | QUOTE
Re:


Hi Brad,

In your case, I would check the engine and transmission mounts.

---

4/Sep/2017, 7:08 pm Link to this post Send Private Message MSN Blog
 
pominwa Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 

Back To Top

Date Registered: 08-2017
TOTAL POSTS: 11
Reply | QUOTE
Re: Engine noise?


quote:

MrBradPrime wrote:

This sounds exactly like what my new exy is doing.

The sound happens when accelerating from stopped or low speed and then goes away as soon as I'm doing over about 10kmh.

Did you end up changing the oil and did it make a difference?



Hi Brad,
No, the noise is still there but it does accelerate better now.

---
2003 2.5 exy 272,000kms
4/Sep/2017, 11:08 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
MrBradPrime Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 

Back To Top

Date Registered: 09-2017
TOTAL POSTS: 9
Reply | QUOTE
Re: Re:


Will do, am I looking for wear / play. Or broken mounts?

I am servicing the car today and went with slightly thicker 10w40 semi syn to see if it makes any difference to the noise. I will update once done.

---
Brad - X-5213 - 06 X-Trail ST-S Auto
5/Sep/2017, 3:02 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
jalalski Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info


Back To Top
Premium



Date Registered: 02-2004
Location: SUTHERLAND, SYDNEY
TOTAL POSTS: 28808
Reply | QUOTE
Re: Re:


quote:

MrBradPrime wrote:
Will do, am I looking for wear / play. Or broken mounts?



Leaking mounts. They're hydraulic/oil filled.

---

5/Sep/2017, 7:54 pm Link to this post Send Private Message MSN Blog
 
MrBradPrime Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 

Back To Top

Date Registered: 09-2017
TOTAL POSTS: 9
Reply | QUOTE
Re: Re:


quote:

jalalski wrote:
Leaking mounts. They're hydraulic/oil filled.



No worries, I just found an old thread on the front and back engine mounts. Are these all I need to check?

I might try and get a video tomorrow showing the sound etc. as I have now changed oil (Penrite 10w40 semi syn), oil filter and air filter.

There's a few things on the list of things to do, however am really wanting this noise gone before I start spending money on this one.

---
Brad - X-5213 - 06 X-Trail ST-S Auto
6/Sep/2017, 7:29 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
pominwa Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 

Back To Top

Date Registered: 08-2017
TOTAL POSTS: 11
Reply | QUOTE
Re: Re:


quote:

MrBradPrime wrote:
There's a few things on the list of things to do, however am really wanting this noise gone before I start spending money on this one.



I understand where you're coming from here, I changed the plugs, oil & filter and air filter, front rotors and pads last weekend and I want to do a few extra jobs but not until this problem is sorted.

The sluggishnes I thought was gone but it's now intermittent, I don't know if it's a dodgy coil pack or something else emoticon

---
2003 2.5 exy 272,000kms
8/Sep/2017, 10:19 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
MrBradPrime Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 

Back To Top

Date Registered: 09-2017
TOTAL POSTS: 9
Reply | QUOTE
Re:


Hey guys,

For anyone interested here are a couple of videos to try and show the noise. If anyone has any further ideas after hearing these please let me know.

[sign in to see URL]

[sign in to see URL]

---
Brad - X-5213 - 06 X-Trail ST-S Auto
12/Sep/2017, 8:43 am Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
Revhead Kev Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL HOLIC
 

Back To Top

Date Registered: 10-2006
Location: Mona Vale, Sydney, AUSTRALIA
TOTAL POSTS: 5167
Reply | QUOTE
Re: Engine noise?


Have you watched your power transmission belt which drives the alternator, power steering and aircon compressor ?
To me it sounds like it is fluttering and would indicate a bad belt tensioner, especially since the noise is there when parked with no load on the engine.

---
Kev X450(c) T30 Guru
03 Titanium Ti T30 Series 1 **MODIFIED**
My Blog
My CarPC Worklog
12/Sep/2017, 6:36 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 


Reply




Page:
 1  2 





You are not logged in (login)

forum sticker
Back to top Back to top

Back to top

<-- end container -->