Runboard.com
You're welcome.
Australian X-Trail Website Members Rides

Site Search

Facebook Aussie Forum Website Twitter Aussie Forum Website YouTube Aussie Forum Website Flickr PhotoBucket MSN Messenger Skype RSS Feed Events Calendar Admin Mailbox Nissan Australia myNissan Capped Service Fuel Consumption Monitor Tyre Size Calculator Australian X-TRAIL Forum Live Chat

Forum Rules   
   Register for a free global account (learn about it) | LOG IN: globally (click here) (Lost Password?)





Page:
 1  2 

 
MexicanX Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info



Back To Top

Date Registered: 12-2014
TOTAL POSTS: 10
Reply | QUOTE
Wandering T30 Auto tranny


Hey all! New to the forum, thanks for having me. emoticon

I have an intermittent problem that crops up randomly.
I will be driving along and all of a sudden my trans will not shift out of 1st gear. Doesn't matter what I do with the shift selector it will not shift. If I turn the car off and restart it goes away for a while.

Trans shifts beautifully when it is not misbehaving. This can happen once or several times a day.

Any ideas??
27/Dec/2014, 2:56 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
Revhead Kev Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL HOLIC
 

Back To Top
Premium


Date Registered: 10-2006
Location: Mona Vale, Sydney, AUSTRALIA
TOTAL POSTS: 5285
Reply | QUOTE
Re: Wandering T30 Auto tranny


Being a T30 I would expect there could be a slight blockage of the filter in the transmission occasionally so you might just need it to be flushed and refilled with fresh oil.
Does it happen when the tranny is cold or hot also ?

---
Kev X450(c) T30 Guru
03 Titanium Ti T30 Series 1 **MODIFIED**
My Blog
My CarPC Worklog
29/Dec/2014, 12:09 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
MexicanX Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info



Back To Top

Date Registered: 12-2014
TOTAL POSTS: 10
Reply | QUOTE
Re: Wandering T30 Auto tranny


It would seem to happen after the tranny has warmed up a little. It almost never happens when I have just used the vehicle for the first time.

Interestingly I noticed the Overdrive light flash on and off three times when I started the car yesterday
30/Dec/2014, 2:52 am Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
MexicanX Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info



Back To Top

Date Registered: 12-2014
TOTAL POSTS: 10
Reply | QUOTE
Re: Wandering T30 Auto tranny


Managed to pull a code from it today, it says it is the vehicle speed sensor? But my speedo is working correctly
30/Dec/2014, 12:20 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
jalalski Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info


Back To Top
Premium



Date Registered: 02-2004
Location: SUTHERLAND, SYDNEY
TOTAL POSTS: 28983
Reply | QUOTE
Re:


I doubt that's the correct code, so try it again.

---

30/Dec/2014, 2:55 pm Link to this post Send Private Message MSN Blog
 
MexicanX Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info



Back To Top

Date Registered: 12-2014
TOTAL POSTS: 10
Reply | QUOTE
Re: Wandering T30 Auto tranny


Double checked it, 1574. That is the vehicle speed sensor. Not the one located on the axle. I think it bolts to the back of the engine case or tranny. Hard to tell by the diagram

[url][sign in to see URL]

31/Dec/2014, 2:47 am Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
jalalski Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info


Back To Top
Premium



Date Registered: 02-2004
Location: SUTHERLAND, SYDNEY
TOTAL POSTS: 28983
Reply | QUOTE
Re:


How are you checking the ECU error code? The code you have provided is completely different from the standard error code for a speed sensor malfunction. Follow ]THIS procedure and count the number of flashes to determine the correct error code. I can't see how a speed sensor would cause the transmission to misbehave.

---

31/Dec/2014, 8:07 am Link to this post Send Private Message MSN Blog
 
MexicanX Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info



Back To Top

Date Registered: 12-2014
TOTAL POSTS: 10
Reply | QUOTE
Re: Wandering T30 Auto tranny


That is the procedure that I followed.

I have done it three times, I get the same code each time.

I googled p1574 nissan xtrail to get the codes.

I double checked the codes on the link you gave me cooresppond to the ones here:

[sign in to see URL]

I downloaded the ESM for the X-trail and its codes are for "EURO-OBD".
This car was sold here in Mexico and there is a good chance the OBD codes are different?

Last edited by MexicanX, 1/Jan/2015, 3:09 am
1/Jan/2015, 2:00 am Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
jalalski Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info


Back To Top
Premium



Date Registered: 02-2004
Location: SUTHERLAND, SYDNEY
TOTAL POSTS: 28983
Reply | QUOTE
Re:


Fair enough, it be a faulty TCM (Transmission Control Module) that is giving you this error code.

---

1/Jan/2015, 12:44 pm Link to this post Send Private Message MSN Blog
 
MexicanX Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info



Back To Top

Date Registered: 12-2014
TOTAL POSTS: 10
Reply | QUOTE
Re: Wandering T30 Auto tranny


The TCM is located in the passenger footwell?

Does anyone know where the Vehicle speed sensor is located? I cant find any data on that. I want to pull the connector and grease it with some di-electric grease.
1/Jan/2015, 2:46 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 


Reply




Page:
 1  2 





You are not logged in (login)

forum sticker
Back to top Back to top

Back to top

<-- end container -->