Runboard.com
You're welcome.
Australian X-Trail Website Members Rides

Site Search

Facebook Aussie Forum Website Twitter Aussie Forum Website YouTube Aussie Forum Website Flickr PhotoBucket MSN Messenger Skype RSS Feed Events Calendar Admin Mailbox Nissan Australia myNissan Capped Service Fuel Consumption Monitor Tyre Size Calculator Australian X-TRAIL Forum Live Chat

Forum Rules   
   Register for a free global account (learn about it) | LOG IN: globally (click here) (Lost Password?)

 
Knee Lube Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 


Date Registered: 06-2016
Location: Guildford
TOTAL POSTS: 19
Reply | QUOTE
Eclipse AVN726EA - Failure to find GPS Signal


Hi,
We have a T31 Series 5 (Maybe 4) with the Eclipse AVN726EA GPS Unit and for some reason, it refuses to even attempt to find the GPS Signal and believes that it is 11:29 am and that the car's location is home (Merrylands) regardless of where it actually is.
When you program a route, it works fine and finds one from its current location (home) to wherever you programmed it.
We tried to contact Eclipse and they said to talk to Nissan so I was hoping someone here might know what to do or how to go about fixing it.
We haven't done the Software or Map Update and we've only had the car for about 6 months.

---
Adrian, Guildford NSW
Black 2002 T30 Series 1 Ti
Member No. X-4675
13/Jan/2017, 9:22 am Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
jalalski Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info




Date Registered: 02-2004
Location: SUTHERLAND, SYDNEY
TOTAL POSTS: 29094
Reply | QUOTE
Re:


Hi Adrian,

I am having the exact same problem with the GPS in my Eclipse (mine is the same model Ti as yours). Sometimes I get to my destination and the damn GPS still hasn't picked-up any satellites to show me the actual route. I have to use TomTom on my iPhone as back-up. Other times it works perfectly fine and calculates the entire route as soon as I set the destination. It's driving me nuts but I think that ius the Eclipse way to force you to update the maps and fork out a fortune, as the maps I have are pretty old.

---

13/Jan/2017, 10:54 am Link to this post Send Private Message MSN Blog
 
Knee Lube Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 


Date Registered: 06-2016
Location: Guildford
TOTAL POSTS: 19
Reply | QUOTE
Re: Eclipse AVN726EA - Failure to find GPS Signal


Hi,
I'll try to update both the Software and the Map this weekend and let you know if anything changes.
I would imagine that updating the Software might work as it would reset the system beyond simply disconnecting the battery.
Thanks

---
Adrian, Guildford NSW
Black 2002 T30 Series 1 Ti
Member No. X-4675
13/Jan/2017, 1:35 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
Dalmatian Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 


Date Registered: 01-2021
TOTAL POSTS: 5
Reply | QUOTE
Re: Eclipse AVN726EA - Failure to find GPS Signal


Hi ALL I have the same problem no GPS signal; except that I can set the time with GPS. I am pretty sure the maps are unrelated, but the software may be a factor. I am a newbie to X-Trail.
I've just bought a 2010 T31 Ti Wagon 5dr CVT 1sp 4x4 2.5i [Series III] with Eclipse # AVN726EA Sat Nav. I am trying to get a replacement GPS antenna. Does anybody know if perhaps GPS processing inside the unit can go crook?
Hi Adrian - did you update the software; any improvement?
Regards Dalmatian

---
Dalmatian X-5981
2010 T31 Ti Wagon 5dr CVT 1sp 4x4 2.5i [Series III]
Blue Mountains, NSW
29/Jan/2021, 11:51 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 


Reply





You are not logged in (login)

forum sticker
Back to top Back to top

Back to top

<-- end container -->