Runboard.com
You're welcome.
Australian X-Trail Website Members Rides

Site Search

Facebook Aussie Forum Website Twitter Aussie Forum Website YouTube Aussie Forum Website Flickr PhotoBucket MSN Messenger Skype RSS Feed Events Calendar Admin Mailbox Nissan Australia myNissan Capped Service Fuel Consumption Monitor Tyre Size Calculator Australian X-TRAIL Forum Live Chat





Forum Rules   
   Register for a free global account (learn about it) | LOG IN: globally (click here) (Lost Password?)

 
Luko Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 


Date Registered: 06-2013
Location: Melbourne
TOTAL POSTS: 20
Reply | QUOTE
Car stalls after starting


Since I've had my T30, I've replaced bot Cam and Crank angle sensors twice due to the car stalling after initially starting it. It only seemed to happen after starting the car again shortly after stopping it. From what I'd read, these were the two things to replace. This last time I bought genuine Nissan parts and while it doesn't happen all the time, it happens enough that I want to finds the cause once and for all. Does anyone else have any suggestions as to what could be causing this? I only replaced them in July and the time before that was 2 years ago.

Thanks for any help emoticon
29/Sep/2015, 12:00 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
Luko Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 


Date Registered: 06-2013
Location: Melbourne
TOTAL POSTS: 20
Reply | QUOTE
Re:


After a bit more of a look around I'm going to try cleaning the throttle body and resetting the ECU and see what happens.
29/Sep/2015, 12:50 pm Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
Revhead Kev Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL HOLIC
 


Date Registered: 10-2006
Location: Mona Vale, Sydney, AUSTRALIA
TOTAL POSTS: 5407
Reply | QUOTE
Re: Car stalls after starting


quote:

Luko wrote:
...the car stalling after initially starting it. It only seemed to happen after starting the car again shortly after stopping it.



Can you explain the sequence of events a little more ?
How far did you drive it before turning it off and how long is "shortly" ?

---
Kev X450(c) T30 Guru
03 Titanium Ti T30 Series 1 **MODIFIED**
My Blog
My CarPC Worklog
30/Sep/2015, 8:26 am Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 
Luko Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

X-TRAIL NEWBIE
 


Date Registered: 06-2013
Location: Melbourne
TOTAL POSTS: 20
Reply | QUOTE
Re: Car stalls after starting


quote:

Revhead Kev wrote:

quote:

Luko wrote:
...the car stalling after initially starting it. It only seemed to happen after starting the car again shortly after stopping it.



Can you explain the sequence of events a little more ?
How far did you drive it before turning it off and how long is "shortly" ?



Sure:
- driving around for a period of time, say at least 30minutes
- turn the car off
- attempt to turn it on again 5minutes later.
- it will start fine but the revs drop and then it stops.
- If I start it again and lightly touch the accelerator then it'll be fine.

I've previously thought replacing the 2 sensors was what was needed, but maybe I've been wrong.

30/Sep/2015, 9:55 am Link to this post Send Email PM   Send Private Message Blog
 


Reply





You are not logged in (login)

forum sticker
Back to top Back to top

Back to top

<-- end container -->